"ההבנה, כשהיא מתעלה היא מחוללת את הזיכרון..." (הרב קוק)
תודעת האדם מושפעת ממצבים שונים כגון מצב מנטלי, מצב רגשי, כוונות, פחדים וכדומה. גופינו הוא מכונה מופלאה אשר מודעת לעובדה הזו ועל כן הגוף יצר לנו “מפות” אשר יעזרו להתחקות ולאתר את מצבנו. מפות אלו משרטטות לנו תמונה אובייקטיבית ואמיתית של הגוף אשר איננה תלויה בהשפעות נוספות.
אחת המפות המפורסמות והידועות הללו מצויה בכף הרגל. תורת הרפלקסולוגיה, שמקורה במילים “Reflection” (השתקפות) ו”Reflex” (רעדה – רפלקס), מאפשרת לראות דרך כפות הרגליים את מצבו הפיסי של האדם. החל מאפיון מצבים הנוגעים לאיברים פנימיים ספציפיים וכלה באפיון כללי ומקיף. כפות הרגליים משקפות את מצבו הרגשי הנוכחי של האדם וכן מביאות לידי ביטוי אירועים בעבר אשר הותירו בו חותם וממשיכים לתת אותותיהם על הגוף והנפש. בנוסף ידוע כי כפות הרגליים משקפות גם מצבים מנטליים קיימים וכן פוטנציאל גלום אשר טרם מומש.
רפלקסולוגיה היא תורה שלא רק משתמשת בכף הרגל ככלי אבחוני אלא רואה בה גם כלי לטיפול. זאת בזכות טכניקות טיפול מסוימות אשר מאפשרות להעניק לאדם טיפול לאיברים שונים בגוף דרך לחיצות בכפות הרגליים. ב “ברבור אדום”, אנו מתמחים ברפלקסולוגיה מזה שנים. עם הזמן פיתחנו דרך שונה וייחודית לראות דרך כפות הרגליים בראייה רחבה את האדם כולו – הגוף הפיסי, הרגשי והמנטאלי. כלומר, גיבשנו מודל פורץ דרך לא רק בראייה, אלא גם בהבנה המקצועית והפרטית.
"לחשוב משמע לשכוח הבדלים, להכליל, להפשיט..." (פונס הזכרן מתוך הקובץ בדיונות)
הספר – "סימני דרך"
בימים אלו אנו שוקדים על העלאת הדרך בכתב כדי להפיץ אותה בקרב מטפלים ובקרב אנשים פרטים ברחבי העולם. הספר מציג ראייה חדשנית, פשוטה וזמינה גם למי שאינו מטפל, ומבקש לאפשר להבין את הקשר הישיר באמצעות חוויה צילומית.
המטרה של “סימני דרך” היא לאפשר לכם את ההבנה, ההבנה שתיצור מעצמה את הזיכרון. התבוננות בשתי קבוצות שונות יצרה את ההארה ל”סימני דרך”. הקבוצה הראשונה היא האנשים שאינם מטפלים במקצועם, ביניהם אלו הפוסלים על הסף את הרעיון שגוף האדם יכול להשתקף דרך כפות הרגליים, וביניהם אלו המבקשים לדעת כיצד ההשתקפות אפשרית.
הקבוצה השנייה היא תלמידי הרפלקסולוגיה המתאמצים לזכור, ללמוד בעל-פה את מיקום האיברים כפי שהם משתקפים בכף הרגל. אין ספק, הדבר אפשרי, אבל קשה יותר ומגביל מאוד. מגביל את כושר החשיבה, מגביל את היכולת להסיק מסקנות ומונע את יצר הסקרנות.
לו רק היו מבינים את ההיגיון העומד מאחורי הדברים…
ההבנה מרשה לנו לחדול מלהתבונן על הדברים כעל אוסף של פרטים חסרי הקשר ומאפשרת לנו לראות בכל פרט חלק ממערכת של סיבתיות והגיון, ובכך, פותחת בפנינו דלת לעולם אחר: היא מגרה את פעולת הזיכרון ומאפשרת לאדם לחשוב מחוץ למסגרת הקיימת, שהרי אין הוא צריך להיאחז במסגרת שהוכתבה לו שמא תשכח, הוא יכול לאפשר לעצמו לצאת ולטייל במחשבותיו, להשתמש בנתונים שיש בידיו ובכלי ההבנה שבו ולחקור.
בין אם אתם מטפלים בהווה, מטפלים לעתיד או עוברי אורח שנתקלו בספר ומבקשים הסברים – הרשו לעצמכם, רק לכמה דקות, לשכוח את מה שאתם יודעים או זוכרים או עובדים על פיו, והניחו לעיניים לשקוע בתוך התמונות… הן יגלו לכם את התשובות, הן מדברות בעד עצמן…